Testimonials

Deze website is opgezet om het gemakkelijker te maken om Chinees Chinese taal te leren aan de plus klas aan de plus klassen in Zuid-Holland.

 

Angie is een vrouw die met heel veel passie en liefde voor het vak Chinees les kan geven heeft het gedaan gedurende een zeven jaar in Maleisië en nu een zestal jaren in Nederland actief is om Chinese les te geven.

 

Chinese les is niet de makkelijkste taal het is wel een van de leukste taal om te leren omdat het een beschrijvende taal is bestaat uit plaatjes die betekenis hebben maar het is ook een klanktaal zodat buitenlandse woorden gevormd kunnen worden door klanken in het Chinees.

 

Naast het lesgeven over de taal zelf producten in de cursus ook veel spelletjes gedaan die typisch Aziatisch zijn helemaal niet bekend zijn in Nederland. Het doel is van deze cursussen om niet alleen een beetje Chinees te leren praten te spreken en te herkennen maar vooral ook om te leren hoe iemand die Chinees is opgeleid denkt en voelt of wel door deze cursus te volgen leer ook een stuk Chinese cultuur. Dat is niet erg belangrijk om te begrijpen hoe het is om zaken te doen met chinezen of om voor contact te maken met Chinees.

 

Even een stukje over Angie. Angie is een vrouw die vele jaren waarin heeft met het lesgeven in de Chinese taal ze spreekt vloeiend Engels kent aardig Nederlands en zij vormt een brug tussen Azië en Europa spreek naar Chinees niet alleen Engels maar ook Maleisische welke hetzelfde is als Indonesisch en spreek daarnaast ook hockeyen Kantonees en mandarijn. Ze is opgegroeid in een kleine vissersdorp in Maleisië dat heet Sint Jan. Inmiddels daarna is verhuisd naar Kuala Lumpur waar ze op een internationale school zeven jaar les gegeven heeft aan Engelstalige kinderen die nagenoeg geen Chinese achtergrond hebben. Dat maakt haar uiterst geschikt om ook Nederlandse kinderen Chinese les te geven. Zij is zelf moeder van vier kinderen en geeft ook haar kinderen les in het Chinee. Is that is Manama patch Texas caked on the she needs a towel to lira on the needle is a youth fund Zij is met name Geschikt om Nederlandse kinderen Chinese les te geven. Zij kan zich goed inbeelden hoe het is om Chinees te leren vanuit een Nederlandse invalshoek. Daarnaast is zij als Maleisië bekend met het westerse denken. Maleisië is 350 jaar een Engelse kolonie geweest. En is onderdeel van de gemenebest.

Angie Balvers-Ng,